Avui os porto un petit anàlisis de com funciona la connexió a Internet amb Movistar al barri de Gràcia «centre» La vila de Gràcia.

La instal·lació per coure al nostre barri deixa molt que desitjar, més quan no està feta per proximitat si no per tirades anuals de cables, vull dir, que formem part d’una subestació de Telefonica al Carmel que està situada a 4,7Km del nostre edifici, quan tenim subestacions més properes, com a 1Km. Tot això comporta 2 problemes: 1, la qualitat de la senyal analògica fa pena, molt soroll inclús amb parells de coure nous, i 2, la màxima velocitat a la que podem accedir és de 10Mb.

Els comercials et venen l’oro i el moro, però quan ve el tècnic al domicili i sincronitza el terminal flipa per que contractant 20Mb, arriben 7, per tant ens quedem amb la de 10Mb que arriben 10Mb clavades. Lo fotut es que a part de Movistar, Orange o Vodafone o Jazztel truquen constantment oferint 20 i 30Mb quan no arriben ja que van per el mateix parell de coure de Telefonica, tot i que no els hi faràs veure.

A part d’això tenim un manteniment particular de la central, que cada cop que fan dissabte desconnecten alguna de les 6 línies que tenim, i si coincideix amb la del ADSL dons ja tens el matí amb a producció tallada, com a empresa dependent del correu, de pàgines web i un llarg etc.

Desprès de la meva queixa social, passem a temes més interessants, l’anàlisi de les velocitats oferides per Movistar 10Mb.

Tenim contractada Movistar ADSL 10Mb o antigament coneguda com ADSL FC TOP.
Aquesta velocitat ofereix 10Mbps de baixada i 0.80Mbps de pujada.

Abans de seguir endavant explicaré una mica el tema amb el que juguen les companyies per prendre’ns el pel als usuaris domèstics.  Quan ells parlen de 10MB son 10 Mbps i no 10Mb/s que és molt diferent. Faig un copypaste de la Viquipedia

Megabyte per segon

Una altra unitat per a la velocitat de transmissió és el Megabyte per segon (MBps o MB/s), el qual correspon a una velocitat 8 vegades més gran que el megabit per segon:

1 megabyte/s = 8 megabit/s

Veient això podem entendre que no sortirà la mateixa unitat. Anant a casos pràctics si contractem 10Mb = 10Mbps = 1,2Mb/s Arrodonint veiem que contractant 10Mb de ADSL tindriem que baixar a una velocitat propera a 1,2Mb/s = 1200Kb/s. tot això surt del complex concepte de velocitat i espai a l’informàtica.

Un byte=8 bits per tant  megabyte(MB) = 8 megabits.

Tornant al tema, el fet que això sigui el que ens ofereixen no acaba de ser real, ja que ells ja saben el que son 10Mb reals, i per tant ajusten les velocitats finals per que tu tinguis a casa 1000Kb/s màxim de baixada.

Per acabar abans de les imatges de les proves de velocitat també os informo del routers massa senzills que subministren amb el seu contracte, a més de estar en concepte lloguer. Parlo dels Xavi 6878r, el Xavi 7968 o els diferents Zyxel P660HW-D1 i les seves variants. Tot això parlant de Routers de ADSL2+ (modalitats de 10Mb i 20Mb). Tots els models tinguts no suporten WPA2, per tant son insegurs, a més els SSID de wifi que porten de serie del estil WLAN_2F està general mitjançant un algoritme que fàcilment pots trobar a la xarxa. Altre cosa és que el seu deflector que porten decoratiu a la zona de LED’s fa que només es vegi la llum si ets en angle 90º amb el router, i per últim de criticar, el seu switch intern es de 10/100.

Ara us deixo unes imatges dels test de velocitat que he realitzat.