En el procés de muntatge del meu servidor local, vaig trobar per un calaix una antiga controladora, comprada al 2006 sata de 4 ports, la Sunix Sata4000, que sembla el nom de l’escombra de Harry Potter, la nimbus 2000 xD, bromes apart, vaig començar tot emocionat a muntar el meu servidor amb 8 disc durs de 1Tb, per la placa base 4 i per la controladora altres 4.
La placa base és una P5N32 SE SLI-Deluxe, molt rebentada per fer-li overclock i haver utilitzat refrigeració líquida. Això em donava els meus dubtes de fiabilitat dels components, i per tant no era un exemple fiable on provar la controladora.

Un cop tot muntat i llest per engegar per començar a instal·lar el SO
I utilitzant la placa abans nombrada..
Dons resulta que detecta el disc dur a la fase de la BIOS, però es queda parat allà, cosa que no em deixa continuar. Provo amb altres HD’s, tots de més de 137Gb com posa a la caixa, i al final desisteixo.

Desprès d’indagar una mica, he trobat que el problema resideix en la BIOS de la tarja, que monta un xip SiI3114, immediatament visitant la pàgina del fabricant arribem a la conclusió de que és possible que el fimrware obsolet no detecti be els disc durs de més de 137Gb.  Dons anem a ello.

La Primera opció és utilitzar la seva utilitat SiFlashTool, cosa que es complicat, ja que has d’obrir una consola de Ms-Dos i configurar aquests parametres

SiFlashTool [/BusNum:xx /DevNum:xx] [/File:filespec] [/v]

Dons vaig a buscar el BusNum, que es la primera variable

Això que arribant aquí veig la pestanya de «Flash BIOS» i em quedo parat, vaig a fe run cop d’ull
Aquesta imatge és un cop ja he actualitzat, però la bios que portava era del 2004. Ràpidament vaig a buscar el meu arxiu bios I wuala!, reinicio i ja funciona tot 🙂