Ahir tocava un dia de comparació de preus i tallatge. Els objectius son els següents:

– Possible Casc de bici de carretera.
– Pedals de bici de carretera.
– Sabates de bici de carretera per triatló.
– Ulleres per nedar
– Pulsòmetre compatible amb l’Endomondo i amb futurs gadjets.

Dies abans vam mirar el Wala de Zona franca.
Allà ens provem les Shimano R078 SPD-SL, per saber la talla, però no eren de triatló i a més tenien 3 cintes amb velcro, en lloc de una. Tant de natació com de Triatló tenien ven poca cosa, alguna ullera i 4 bambes, però no era el seu fort. Això sí, vam aprofitar per comprar Magnesi per escalar que estava molt be de preu. Això sí ens vam comprar un kit d’Isostar Long Energy + Bidó per 15€

També vam mirar l’Esportissim
Que com que tot el seu catàleg de la tenda física està al seu web, no ens va caldre moure’ns de casa, però com és d’esperar ronda els preus de la seva màxima competència, el TFF

La tanda comença per Probike
Primer de tot vam mirar casc, teniem de 30 a 50€ en la secció MTB però tots tenien una secció molt ample a la part de darrera. Marques com Specialized, Giro, Fox, Bell que estan enfocades a altres disciplines. A part els colors i formes no eren els que agradessin, la pela és la pela. Després a la secció de bicis de carretera, trobem quelcom més enfocat al que buscàvem però el preu és dispara, a partir de 70€ pràcticament el més econòmic.
Després ens fixem en el mercat de 2ª mà que és molt interessant, bicis de DH i XC a molt be de preu, fins i tot noves i seminoves de carretera i carbono a uns preus que no pensàvem (a partir de 1200€ i 700€ respectivament) però no havíem vingut a liar-nos amb aquestes coses.
Allà mateix trobem les sabates de carretera, però cap de triatló, ens comenten que les de triatló estan a l’altre botiga de Probike dedicada, Intemperie / Probike R+T, que visitarem després.
Per acabar ens acostem a la secció de recanvis per preguntar sobre els pedals de carretera. Un home molt amable ens fa una masterclass de que porten, com funcionen i el que tindre en compte a l’hora de agafar uns pedals, com que estem començant no ens gastarem 200€ en uns pedals amb parts de carbono per alleugerar el pes, per tant anem a la opció més econòmica dintre el que està be. Partint de les dues principals maques en les que ens movem, serien Shimano i Look.
Shimano aposta per rigidesa, amb el conseqüent increment de pes, i fiabilitat. En canvi Look, per el poc pes, materials molt lleugers i una dubtosa durabilitat (per el tacte) que no obstant ens han contradit els experts. Els models que busquem de la marca Look o els Shimano els tenen esgotats, però que properament respondran existències ja que es venen molt.

Acabada la visita ens dirigim a Intemperie / Probike R+T
Fem una mirada ràpida a la tenda i no veiem calçat de triatló per la bicicleta. Seguim investigant, veiem les ulleres de nedar, concretament busquem el súmmum, les Zoggs Predator Flex Polarized, i les trobem a un preu voltant els 30€, de moment bastant més cares que la tenda de referència que teniem ,Wiggle. Continuem i trobem una bona secció de bambes i roba al 50% de descompte per finals de temporada, cosa que no buscàvem però vam perdre el temps per allà, sense èxit de trobar res que ens agrades. Ja sortint li preguntem a la de la caixa si tenien sabates de ciclisme per triatló i ens contesta que li sona que ho van portar tot a Probike i que ells no tenen res. Fiant-nos poc de la paraula, li preguntem a un altre venedor i ens descobreix 3 models entre mig de tota la paret de bambes de running, totalment camuflades. Estava esperant a que li arribessin més i només tenia aquells 3 models de la temporada passada que començaven de 120€ en amunt.

Desmotivats per la falta de material, ens dirigim a TFF (Tri For Fun)
Allà ens atén un superPro que pel «cuchiceo» per la tenda sembla que va quedar 4º en alguna triatló recent. Li preguntem per casc, ja que a l’entrada en te un expositor de la marca Spuik era més indicat a triatló, com era d’esperar, però se sortia una mica del pressupost pensat. Li preguntem acte seguit per ciclisme de triatló i veiem varis models, entre ells els Spuik Sector de la qual no havíem trobat físicament en lloc per provar-nos la talla ni veure quin aspecte tenien. Amb les Shimano, tant MTB com carretera tinc un 45, però en canvi amb les Spuik és un 44. Realment per el preu, ronda els 90€ estan molt be, però el de la tenda ens va advertir que son molt ventilades, per tant per sortir en èpoques d’entrenament a l’hivern tindríem que portar uns botins a sobre, i si el que busquem és la eficiència en la compra i el no tindre que comprar un joc de sabates per sortir a l’hivern, no és el nostre objectiu. No obstant el acabat d’aquestes ens va agradar molt. Aprofitem i preguntem per les ulleres i el preu és semblant al de Intemperie, per tant una mica per sobre del que busquem. Ja posat veig al sortir que tenen pulsometres per correr. Pregunto i ZAS!, el Polar per Bluetooth sobre uns 70€ i un genèric amb sistema ANT+ sobre els 40€, Cal pensar-s’ho i més quan no se si és compatible amb el meu Garmin Forerunner 201 (el qual vaig descobrir que no pot tenir pulsòmetre) o amb l’Endomondo.

Ja per acabar la ronda i sense més idees d’on comparar, ens dirigim al Decathlon de l’Illa.
Allà com sempre acabes comprant coses que no necessitaves, com ara un gel per el gimnàs especial cos i cabell, per quan surts de la piscina. També estava la versió platja amb una espècie d’afersun incorporat. Curiosament per la zona de nutrició veiem el mateix pack que vam comprar al Wala, més una caixa de barretes per algo menys. També a la zona de pulsòmetres uns packs molt interessants, rellotge + pulsòmetre 19€, ja no hi ha excusa de morir d’un atac de cor, i curiosament els mateixos models que al TFF però més econòmics i amb altres varietats. Seguint la ronda ens trobem amagat sota de tot i sense preu, dos pedals Look Keo i un Shimano 105 SL, a 40, 60 i 65 respectivament. També trobem unes sabates Shimano R064 que no eren de triatló però tenien pitjor pinta que les Spuik per aquest preu, menys ventilades, amb dos velcro i amb una sola de plàstic que no donava confiança.

Com a tendes no físiques i ni tan sols properes també tenim Wiggle i ChainReactionCycles. Les dues son del Regne Unit, però només podem parlar de Chain, amb l’única amb la qual em fet negocis, i tot el que hem comprat molt be, atenció tant per correu electrònic com per telèfon en català, amb gent nativa de Catalunya, que més és pot demanar? Totes dues tenen ports gratuïts a Espanya amb un cert import i tenen uns descomptes que no podem deixar escapar.

En resum, els guanyador de preus son i per molta golejada (amb certs productes), Wiggle, que està més especialitzada que Chain en Triatló, Chain és el rei en accessoris de bici, de tot tipus. En alguns articles hi ha poca diferencia, però en altres la diferencia val la pena arriscar-se a comprar a l’estranger. Tot i això alguns dels productes amb menys diferencia, com les Spuik possiblement les compri a la ciutat.

Desprès d’aquest MEGA escrit sobre les meves vivències amb la compra de material per triatló, espero que os posi en solfa del panorama, segurament em deixo moltes tendes que no conec, i les que coneixeré, però aquestes son el meu panorama actualment i aquests son els meus maldecaps particulars 🙂

Salut i bona tarda!