Com alguns ja sabreu i altres no, aprofito per promocionar-me en aquesta nova etapa de la meva vida professional. Tot això ara fa que desprès de treure’m la llicencia fiscal del IAE 845, l’única que s’adiu a aquest tipus de feina, la idea és convertir la meva passió i experiència en quelcom més professional, podent-me dedicar a vendre els meus serveis i coneixements. Tant donant classes, reparant ordinadors, venent-ne i amb la part del famós núvol, el hosting. Os faig cinc cèntims d’aquesta última secció en la que sortiran moltes cosetes que podem aprendre tots.

Des de sempre m’ha agradat molt el tema del hosting ( espai web i eines on és dipositen les pàgines web ) i ja vaig començar “trapicheando” amb el més barat, GoDaddy. Allà vaig comprar per 3 anys i em va costar uns 140€. Allà he anat posat les proves de tot el mon que ha passat per davant, més les meves que son molt nombroses. El problema de GoDaddy es que és una empresa extrangera, i per tant, l’atenció i el servei no és el mateix.

Per començar per el bon peu, vaig confiar en CDmon, per proximitat, ja que tenen les oficines a Malgrat de Mar, tenia bones referències de gent que hi te les webs i l’atenció telefònica és excel·lent. Com a contrapartida no tenen servidors, els subcontracten a una empresa de Barcelona, de la qual la web no diu gaire cosa, però veig que estan a prop de casa meva i tenen un edifici propi, l’empresa és diu Adam. Tot això no ho posa a la seva pàgina web, però fent una mica d’investigació veus que arriba als servidors d’aquesta empresa. El problema de tindre dues empreses, és que per detectar el problema i per arreglar-lo afegeixes temps, suposadament. A part a CDmon no tenen plans per resellers de hosting, només per clients finals, cosa que dificulta les passes en les que vull caminar i els plans “multi-host” no s’amplien al ritme dels plans normals, per tant no pots guanyar re en aquest cas a no ser que agafis un VPS o Dedicat. De moment en 3 mesos ja he tingut una caiguda en tots els meus dominis de 5h en Dilluns al matí, osea, hora punta.

Altre part de la baralla se l’emporta Dinahosting, una empresa amb els mateixos comentaris positius que CDmon, però que a més si està pensada per Resellers en una part, tenen servidors propis i l’atenció de moment també ha sigut exquisita. A part tenen un panell de control propi més interactiu i els preus més competitius en aquest aspecte. Per tant, sembla que les noves vies obriran camins cap a terres del nord.